Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Calvados Pays d'Auge VSOP

Père Magloire

Cena: 187,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

aromat Głęboki, lecz bardzo wyważony. Oczywista oczywistość- pięknie pachnące czerwone jabłka. Jednak drugi plan i tło jest jeszcze bardziej ciekawe. Na drugim planie, otrzymujemy elegancką nutę drożdżową, wzbogacony aromatem musu jabłkowego i brioszki. W tle możemy wyczuć aromat kwiatu pomarańczy, toffi oraz rodzynek sułtańskich.

Aromat

Głęboki, lecz bardzo wyważony. Oczywista oczywistość- pięknie pachnące czerwone jabłka. Jednak drugi plan i tło jest jeszcze bardziej ciekawe. Na drugim planie, otrzymujemy elegancką nutę drożdżową, wzbogacony aromatem musu jabłkowego i brioszki. W tle możemy wyczuć aromat kwiatu pomarańczy, toffi oraz rodzynek sułtańskich.

smak Pełny i zaskakujący wytrawny. Sporo aromatów cydru z pieczonego jabłka ze szczyptą kuminu. W tle znajdziemy rozgrzewające aromaty przypraw korzennych z nugatem i wanilią; a także taniną z dębu francuskiego. Zaskakujące są aromaty dojrzałego mango oraz słodkiej marakui, które dopełniają i balansują doznania smakowe.Długa i bardzo ciekawa końcówka. Odczuwamy niuanse skóry nubukowej, goryczki dębowej, ocet balsamiczny z orzechami włoskimi. 

Smak

Pełny i zaskakujący wytrawny. Sporo aromatów cydru z pieczonego jabłka ze szczyptą kuminu. W tle znajdziemy rozgrzewające aromaty przypraw korzennych z nugatem i wanilią; a także taniną z dębu francuskiego. Zaskakujące są aromaty dojrzałego mango oraz słodkiej marakui, które dopełniają i balansują doznania smakowe.Długa i bardzo ciekawa końcówka. Odczuwamy niuanse skóry nubukowej, goryczki dębowej, ocet balsamiczny z orzechami włoskimi. 

Więcej informacji

Więcej informacji

Destylacja: Podwójna w miedzianym alembiku.Surowiec: Cydr z jabłek pochodzących wyłącznie z subregionu Pays d'Auge.Leżakowanie: Min. 4 lata w beczkach dębowych.