Cava

Cava to wino musujące produkowane w Hiszpanii metodą tradycyjną, z wtórną fermentacją w butelce. Powstaje głównie w Katalonii, z lokalnych odmian winorośli: Xarel·lo, Macabeo i Parellada. Dojrzewa minimum 9 miesięcy, a w wersjach Reserva i Gran Reserva znacznie dłużej.
Cava to wino o wyraźnej strukturze, czystym stylu i wysokiej jakości, często wytwarzane przez rodzinne winiarnie pracujące w sposób zrównoważony lub ekologiczny. Znajdziesz tu autentyczność, konsekwencję i rzemieślnicze podejście.

Cami De Flors Semi Seco
Kolor: Białe Rodzaj: Półsłodkie,Cava,Wina musujące Kraj: Hiszpania Region: Katalonia Szczep: Macabeo,Parellada,Xarello
Signat Brut
Kolor: Białe Rodzaj: Wytrawne,Cava Kraj: Hiszpania Region: Katalonia Szczep: Macabeo,Xarello