Mandorlo
Cena: 89,90 zł
Dostępność:
Wysoka
Informacje
Aromat
Zachwycający rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromatyczność zdominowana przez owoce leśne takie jak jeżyna i czerwona borówka. Wyczujemy też śliwkę węgierkę oraz dziką różę oraz lekki akcent ziołowy w postaci szałwii.
Smak
Wino soczyste, doskonale zrównoważone, o bardzo przyjemnej taninie. Smaki konsekwentne z aromatami - zwłaszcza owoce leśne, z naciskiem na jeżynę i żurawinę. Świeży charakter wina sprawia, że jest ono świetną propozycją do kwaskowatych i tłustych dań. Świetnie sprawdzi się z tradycyjną polską kuchnią!
Potrawy
gęsina pieczona ,kaczka w pomarańczach,sery miękkie
Więcej informacji
Potrawy:Bigos z dziczyzną i grzybami, konfitowana kaczka z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą, pieczona gęś z sosem żurawinowym, boeuf bourguignonWino dojrzewa 8 m-cy w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie kolejne 6 m-cy w butelkach.Wina ze szczepu Dolcetto są "codziennymi" winami Piemontczyków. Przy niedzielnym obiedzie sięgają po Barberę, a wina z Nebbiolo zarezerwowane jest na specjalne okazje.