Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

La Spinetta Garretti Barolo

La Spinetta

Cena: 403,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

  • Kolor Czerwone
  • Kraj Włochy
  • Region Piemont
  • Rodzaj Wytrawne
  • Szczep Nebbiolo
  • Specjalistyczne Wina wegańskie
  • Alkohol 14.5%
  • Apelacja Docg Barolo
  • Starzenie 20 miesięcy
  • Rocznik 2019
  • Objetosc 750 ml
  • Temperatura podania 18°C
  • Nagrody ROBERT PARKER -94/100 PKT WINE SPECTATOR-93/100 PKT
aromat Barolo Garretti wyróżnia się intensywnym bukietem, w którym dominują aromaty dojrzałych jagód, wiśni i śliwek. W tle pojawiają się eleganckie nuty mahoniu, cząbru oraz subtelne akcenty ziemiste, podkreślające głębię i wyrazisty charakter wina.

Aromat

Barolo Garretti wyróżnia się intensywnym bukietem, w którym dominują aromaty dojrzałych jagód, wiśni i śliwek. W tle pojawiają się eleganckie nuty mahoniu, cząbru oraz subtelne akcenty ziemiste, podkreślające głębię i wyrazisty charakter wina.

smak Pełne, złożone i harmonijne. Wyraźne nuty korzennych przypraw doskonale komponują się z elegancką strukturą Nebbiolo, tworząc bogaty i wielowymiarowy profil smakowy. Długi finisz z delikatnie słodkawym akcentem nadaje winu wyjątkową finezję. Dojrzewanie przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, a następnie kilka miesięcy w stalowych zbiornikach, dodaje mu gładkości i subtelnej elegancji.

Smak

Pełne, złożone i harmonijne. Wyraźne nuty korzennych przypraw doskonale komponują się z elegancką strukturą Nebbiolo, tworząc bogaty i wielowymiarowy profil smakowy. Długi finisz z delikatnie słodkawym akcentem nadaje winu wyjątkową finezję. Dojrzewanie przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, a następnie kilka miesięcy w stalowych zbiornikach, dodaje mu gładkości i subtelnej elegancji.

potrawy Idealne do pieczonej wołowiny, dziczyzny, jagnięciny oraz dojrzewających serów. Jego struktura i wyrazistość sprawiają, że świetnie komponuje się także z daniami kuchni włoskiej o intensywnych smakach.

Potrawy

Idealne do pieczonej wołowiny, dziczyzny, jagnięciny oraz dojrzewających serów. Jego struktura i wyrazistość sprawiają, że świetnie komponuje się także z daniami kuchni włoskiej o intensywnych smakach.