Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Amarone Costasera

Masi Agricola

Cena: 314,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

aromat Wino charakteryzuje się bogatym i złożonym bukietem, w którym dominują nuty dojrzałych jagód, gotowanej śliwki, suszonej wiśni i truskawki, a także akcenty tytoniu, mokki, gałki muszkatołowej, lukrecji i goździków.

Aromat

Wino charakteryzuje się bogatym i złożonym bukietem, w którym dominują nuty dojrzałych jagód, gotowanej śliwki, suszonej wiśni i truskawki, a także akcenty tytoniu, mokki, gałki muszkatołowej, lukrecji i goździków.

smak Na podniebieniu jest gęste, z dobrą strukturą taninową i długotrwałą persystencją. Wyczuwalne są smaki czerwonych i czarnych owoców, takich jak wiśnie i truskawki, z nutami lukrecji i białego pieprzu. Tanniny są wypolerowane, prowadząc do soczystego, owocowego finiszu.

Smak

Na podniebieniu jest gęste, z dobrą strukturą taninową i długotrwałą persystencją. Wyczuwalne są smaki czerwonych i czarnych owoców, takich jak wiśnie i truskawki, z nutami lukrecji i białego pieprzu. Tanniny są wypolerowane, prowadząc do soczystego, owocowego finiszu.

potrawy To wino doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, dziczyzną, przepiórkami oraz bogatymi w smaku potrawami. Świetnie pasuje również do dobrze dojrzałych serów, takich jak parmezan.

Potrawy

To wino doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, dziczyzną, przepiórkami oraz bogatymi w smaku potrawami. Świetnie pasuje również do dobrze dojrzałych serów, takich jak parmezan.

Więcej informacji

Więcej informacji

Winogrona są zbierane z winnic o ekspozycji zachodniej, co zapewnia im optymalne nasłonecznienie. Po zbiorach są suszone na specjalnych matach przez około 2-3 miesiące, co pozwala na koncentrację cukrów i aromatów. Następnie fermentacja odbywa się w kontrolowanej temperaturze, a wino dojrzewa przez 24 miesiące w beczkach z dębu słoweńskiego (80%) oraz w barrique z dębu Allier (20%).