Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Campofiorin

Masi Agricola

Cena: 90,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

aromat Wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie dominują aromaty dojrzałych wiśni, malin i słodkich przypraw, takich jak cynamon i wanilia.

Aromat

Wino o głębokim rubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie dominują aromaty dojrzałych wiśni, malin i słodkich przypraw, takich jak cynamon i wanilia.

smak W ustach wino jest pełne i złożone, z wyraźnymi nutami dojrzałych owoców, przypraw i delikatną słodyczą beczki. Długi, elegancki finisz z akcentami pieczonych owoców i kakao.

Smak

W ustach wino jest pełne i złożone, z wyraźnymi nutami dojrzałych owoców, przypraw i delikatną słodyczą beczki. Długi, elegancki finisz z akcentami pieczonych owoców i kakao.

potrawy Idealne do dań z makaronem w bogatych sosach mięsnych lub grzybowych, grillowanych lub pieczonych czerwonych mięs, dziczyzny oraz dojrzałych serów.

Potrawy

Idealne do dań z makaronem w bogatych sosach mięsnych lub grzybowych, grillowanych lub pieczonych czerwonych mięs, dziczyzny oraz dojrzałych serów.

Więcej informacji

Więcej informacji

Wino powstaje z winogron szczepów Corvina (70%), Rondinella (25%) i Molinara (5%), uprawianych w winnicach położonych w dolinach regionu Valpolicella. Winifikacja obejmuje fermentację z dodatkiem podsuszanych winogron (metoda appassimento) oraz dojrzewanie przez 18 miesięcy w beczkach z dębu sławońskiego i francuskiego, a następnie przez co najmniej 3 miesiące w butelce przed wprowadzeniem na rynek .