Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

VIK Millahue

Vik

Cena: 944,00 zł

Dostępność:
Brak

Produkt niedostępny... Powiadom mnie o dostępności.

Informacje

aromat VIK 2010 charakteryzuje się intensywnym i złożonym bukietem aromatycznym, w którym dominują dojrzałe czarne owoce, takie jak czarna porzeczka, jeżyna i śliwka. Wyczuwalne są również nuty wanilii, cedru i tytoniu, pochodzące z dojrzewania w beczce. Towarzyszą im akcenty przypraw, gorzkiej czekolady oraz delikatnych ziół, takich jak eukaliptus i rozmaryn.

Aromat

VIK 2010 charakteryzuje się intensywnym i złożonym bukietem aromatycznym, w którym dominują dojrzałe czarne owoce, takie jak czarna porzeczka, jeżyna i śliwka. Wyczuwalne są również nuty wanilii, cedru i tytoniu, pochodzące z dojrzewania w beczce. Towarzyszą im akcenty przypraw, gorzkiej czekolady oraz delikatnych ziół, takich jak eukaliptus i rozmaryn.

smak Wino oferuje pełne, harmonijne i eleganckie doznania smakowe. Na podniebieniu dominują soczyste owoce leśne, subtelna kwasowość oraz dobrze zintegrowane taniny, nadające mu aksamitną strukturę. Smak wzbogacony jest o nuty kawy, kakao i przypraw korzennych, a długi finisz ujawnia mineralność oraz nuty balsamiczne.

Smak

Wino oferuje pełne, harmonijne i eleganckie doznania smakowe. Na podniebieniu dominują soczyste owoce leśne, subtelna kwasowość oraz dobrze zintegrowane taniny, nadające mu aksamitną strukturę. Smak wzbogacony jest o nuty kawy, kakao i przypraw korzennych, a długi finisz ujawnia mineralność oraz nuty balsamiczne.

potrawy VIK 2010 doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, takimi jak steki wołowe, jagnięcina oraz dziczyzna. Świetnie pasuje także do dojrzewających serów, grzybów oraz dań kuchni śródziemnomorskiej, np. pieczonej kaczki z ziołami czy risotto z truflami.

Potrawy

VIK 2010 doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, takimi jak steki wołowe, jagnięcina oraz dziczyzna. Świetnie pasuje także do dojrzewających serów, grzybów oraz dań kuchni śródziemnomorskiej, np. pieczonej kaczki z ziołami czy risotto z truflami.