Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Mr Three & Bros Falernum Liqueur

Compagnia dei Caraibi

Cena: 135,10 zł

Dostępność:
Brak

Produkt niedostępny... Powiadom mnie o dostępności.

Informacje

aromat Na pierwszym planie pikantne nuty świeżo tartego imbiru wzbogacone o cytrusowe nuty limonki oraz cytryny.

Aromat

Na pierwszym planie pikantne nuty świeżo tartego imbiru wzbogacone o cytrusowe nuty limonki oraz cytryny.

smak Fantazja smaków; przeplatająca się cytrusowość z pikanterią wzbogacona o nuty migdałów oraz ziół.Zaskakująco aromatyczna końcówka oraz dobrze zbalansowana, pozostawiająca niezapomniane doznania smakowe.

Smak

Fantazja smaków; przeplatająca się cytrusowość z pikanterią wzbogacona o nuty migdałów oraz ziół.Zaskakująco aromatyczna końcówka oraz dobrze zbalansowana, pozostawiająca niezapomniane doznania smakowe.

Więcej informacji

Więcej informacji

Falernum narodziło się w XIX wieku na Barbadosie, główny składnik to mieszanki rumu, owoców i lokalnych przypraw. Pity jako tonik rozcieńczany lodem lub do zmiękczania rumów z przeszłości, zdecydowanie ostrzejszych niż te, do których jesteśmy przyzwyczajeni dzisiaj .Ten trunek został rozpowszechniony dzięki jednej osobie która podczas swojego karaibskiego „wygnania” (w Stanach obowiązywała prohibicja) a był to Ernest Raymond Beaumont Gantt, lepiej znany większości jako Donn The Beachcomber , który był amerykańskim poszukiwaczem przygód, biznesmenem i weteranem II wojny światowej „ojcem założycielem” kultury tiki. Jest znany z otwarcia pierwszego prototypowego baru tiki, Don the Beachcomber, w latach 30. Podczas swojej banicji często sięgał po karaibskie falernun do tego stopnia że zaczął wykorzystywać ją w swoich drinkach i przepisach sygnowanych koktajli.Po prohibicji Donn wrócił do domu a wraz z nim Falernum. Tak trunek trafił do większesz rzeszy odbiorców. NOWE ŻYCIEEdoardo Nono i zespół Rita & Cocktails w Mediolanie , we współpracy z Compagnia dei Caribbean  , stworzyli Falernum, które może trafić na rynek, zachowując jednocześnie cechy, które wyróżniają go jako produkt rzemieślniczy. Do jego produkcji przyczynia się mieszanka składników, umiejętnie skomponowana dzięki doświadczeniu i pasji Edoardo: karaibski biały rum, ciemny rum, imbir, przyprawy, gorzkie migdały, limonka, cytryny i cukier