Angol D`Amig

Angol D'Amig to projekt założony przez Marco Lanzottiego w 2013 roku, z pasji do naturalnego winiarstwa po latach pracy jako sommelier. Marco uprawia 6 hektarów winnic w regionie Castelvetro di Modena, koncentrując się na lokalnych odmianach, takich jak Lambrusco i Trebbiano. Jego podejście do winiarstwa jest ekologiczne i biodynamiczne, co oznacza brak użycia chemicznych nawozów czy pestycydów. Wina produkowane są w tradycyjny sposób, z minimalną ingerencją, fermentowane przy użyciu dzikich drożdży i bez filtracji.

Jego wina są znane ze swojej autentyczności i naturalności, często dojrzewane w amforach z terrakoty, co nadaje im unikalny charakter. Wina z Angol D'Amig są podzielone na linie frizzante (musujące) oraz Metodo Classico. Szczególną uwagę zwraca wino „Qui e Ora”, stworzone z Trebbiano di Spagna, oraz różne wersje Lambrusco.

Marco Lanzotti traktuje wino jak jedzenie, kładąc nacisk na to, aby było ono zdrowe i naturalne, odzwierciedlając wyjątkowy charakter<

Angol D`Amig
Naturalne
Franco Pét-Nat
Kolor: Czerwone Kraj: Włochy Region: Emilia - Romania Rodzaj: Wytrawne Szczep: Lambrusco Grasparossa
Naturalne
Pulonia Pét-Nat
Kolor: Białe Kraj: Włochy Region: Emilia - Romania Rodzaj: Wytrawne,Pét-Nat Szczep: Pignoletto,Trebbiano Modenese
Naturalne
Qui e Ora Pét-Nat
Kolor: Białe Kraj: Włochy Region: Emilia - Romania Rodzaj: Wytrawne,Pét-Nat Szczep: Trebbiano di Spagna,Trebbiano Modenese
Naturalne
Scaramúsc Pét-Nat
Kolor: Czerwone Kraj: Włochy Region: Emilia - Romania Rodzaj: Wytrawne Szczep: Lambrusco di Sorbara,Lambrusco Grasparossa,Lambrusco Salamino
Naturalne
Spoma Pét-Nat
Kolor: Różowe Kraj: Włochy Region: Emilia - Romania Rodzaj: Wytrawne,Pét-Nat Szczep: Lambrusco di Sorbara