Angol D'Amig to projekt założony przez Marco Lanzottiego w 2013 roku, z pasji do naturalnego winiarstwa po latach pracy jako sommelier. Marco uprawia 6 hektarów winnic w regionie Castelvetro di Modena, koncentrując się na lokalnych odmianach, takich jak Lambrusco i Trebbiano. Jego podejście do winiarstwa jest ekologiczne i biodynamiczne, co oznacza brak użycia chemicznych nawozów czy pestycydów. Wina produkowane są w tradycyjny sposób, z minimalną ingerencją, fermentowane przy użyciu dzikich drożdży i bez filtracji.
Jego wina są znane ze swojej autentyczności i naturalności, często dojrzewane w amforach z terrakoty, co nadaje im unikalny charakter. Wina z Angol D'Amig są podzielone na linie frizzante (musujące) oraz Metodo Classico. Szczególną uwagę zwraca wino „Qui e Ora”, stworzone z Trebbiano di Spagna, oraz różne wersje Lambrusco.
Marco Lanzotti traktuje wino jak jedzenie, kładąc nacisk na to, aby było ono zdrowe i naturalne, odzwierciedlając wyjątkowy charakter<