Carl Jung

Winnica Carl Jung, założona w 1868 roku w Rüdesheim nad Renem (Rheingau), początkowo zajmowała się produkcją tradycyjnych win. W 1908 roku syn założyciela opracował metodę produkcji win bezalkoholowych, co zmieniło kierunek działalności winiarni. Od tego momentu Carl Jung specjalizuje się w tworzeniu win bezalkoholowych, win o niskiej...

Winnica Carl Jung, założona w 1868 roku w Rüdesheim nad Renem (Rheingau), początkowo zajmowała się produkcją tradycyjnych win. W 1908 roku syn założyciela opracował metodę produkcji win bezalkoholowych, co zmieniło kierunek działalności winiarni. Od tego momentu Carl Jung specjalizuje się w tworzeniu win bezalkoholowych, win o niskiej zawartości alkoholu oraz win musujących.

W procesie produkcji wino, powstałe w wyniku klasycznej fermentacji winogron, jest poddawane dealkoholizacji – opatentowanej metodzie, która polega na podgrzewaniu wina do temperatury 30°C, co pozwala na usunięcie alkoholu, jednocześnie zachowując jego oryginalny smak i aromat. Dzięki tej metodzie wina Carl Jung mają certyfikat Halaal.

Obecnie winiarnia produkuje ponad 10 milionów butelek rocznie, a swoje wina eksportuje do 30 krajów na całym świecie. Proces produkcji win bezalkoholowych jest podobny do tworzenia klasycznych win, jednak na koniec alkoholu usuwa się, pozostawiając pełnię smaku bez

Carl Jung
Mousseaux
Rodzaj: Półwytrawne Kraj: Niemcy Kolor: Białe Szczep: Sylvaner,Riesling,Airen Region: Rheingau
Sparkling Peach
Rodzaj: Półsłodkie Kraj: Niemcy Kolor: Białe Szczep: Riesling,Airen,Rivaner Region: Rheingau