Val D’Oca to uznany producent Prosecco, który działa w regionie Valdobbiadene od 1952 roku. Winnice należące do spółdzielni Cantina Produttori di Valdobbiadene obejmują ponad 1000 hektarów, uprawianych przez ponad 600 rodzin winiarzy.
Winnice Val D’Oca położone są na stromych wzgórzach apelacji DOCG Valdobbiadene, wpisanej na listę UNESCO. Panuje tu śródziemnomorski klimat z wpływem górskim – ciepłe dni i chłodne noce sprzyjają rozwojowi aromatów w gronach Glera, z których produkowane jest Prosecco. Gleby są zróżnicowane – wapienno-gliniaste z domieszką piasku i kamieni – co daje winom charakterystyczną świeżość i subtelną mineralność.
Winnica łączy tradycyjne metody z nowoczesną technologią. Selekcja gron odbywa się ręcznie, a fermentacja prowadzona jest z zachowaniem maksymalnej czystości i precyzji, by oddać w winie to, co najcenniejsze – smak miejsca.