Ilegal Mezcal

Historia marki Ilegal Mezcal rozpoczęła się około 2004 roku, kiedy John Rexer, właściciel baru Café No Sé w Antigua, Gwatemala, zaczął sprowadzać rzemieślniczy mezcal z regionu Oaxaca w Meksyku. Początkowo mezcal ten trafiał jedynie do jego baru, pochodząc z różnych wiosek, takich jak Tlacolula, San Lorenzo, Sola de Vega, Santa Catarina Minas,...

Historia marki Ilegal Mezcal rozpoczęła się około 2004 roku, kiedy John Rexer, właściciel baru Café No Sé w Antigua, Gwatemala, zaczął sprowadzać rzemieślniczy mezcal z regionu Oaxaca w Meksyku. Początkowo mezcal ten trafiał jedynie do jego baru, pochodząc z różnych wiosek, takich jak Tlacolula, San Lorenzo, Sola de Vega, Santa Catarina Minas, Hierve el Agua i Santiago Matatlán. Było to swego rodzaju „nielegalne” przedsięwzięcie, stąd późniejsza nazwa marki.

W 2006 roku Rexer postanowił założyć markę Ilegal, aby mieć większą kontrolę nad jakością i unikalnym charakterem mezcalu. Od samego początku marka była ściśle związana z atmosferą barową Café No Sé, co podkreślały napisy na butelkach: „Oryginalnie wyprodukowany dla: Café No Sé, Mezcal Bar”.

Ilegal Mezcal