Ochota Barrels

Historia Ochota Barrels to opowieść o pasji, przygodzie i wyjątkowej filozofii produkcji wina. Wszystko zaczęło się pod koniec lat 2000, kiedy Taras i Amber Ochota podczas wyprawy surfingowej wzdłuż zachodniego wybrzeża Meksyku postanowili zrealizować swoją wizję tworzenia autentycznych win w swojej ojczyźnie – Australii. Pomysł narodził się z zamiłowania do starych winorośli oraz dwóch kluczowych szczepów – Grenache i Shiraz. Ich celem było tworzenie win, które odzwierciedlają naturalny charakter ziemi i owoców, bez zbędnej ingerencji.

Taras i Amber, oboje z bogatym doświadczeniem zdobytym w branży winiarskiej na całym świecie – od Australii, przez Szwecję, aż po Kalifornię – wprowadzili podejście „mniej znaczy więcej”. Ich podróże oraz praca w winnicach w Stanach Zjednoczonych zainspirowały ich do produkcji win, które oddają esencję natury i ich miłość do muzyki – wiele z ich etykiet nosi nazwy zespołów lub utworów muzycznych, które miały dla nich szczególne znaczenie.

Ochota Barrels