Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Sherry Cask First Fill 25YO

Glengoyne Distillery

Cena: 2 899,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

  • Kolor Bursztynowy
  • Rodzaj Whisky
  • Kraj Szkocja
  • Region Highland
  • Alkohol 43%
  • Objetosc 700 ml
  • Nagrody IWSC 2014 Silver Outstanding International Spirits Challenge 2014 Silver - Distillers' Single Malts 21 years old
aromat Na pierwszym planie intensywne aromaty charakterystyczne dla Sherry – rodzynki, figi i pomarańcze. Po chwili docierają do nas słodkie nuty prażonych migdałów. 

Aromat

Na pierwszym planie intensywne aromaty charakterystyczne dla Sherry – rodzynki, figi i pomarańcze. Po chwili docierają do nas słodkie nuty prażonych migdałów. 

smak Pierwsze skrzypce grają tutaj słodkie nuty wanilii które przechodzą w cięższe nuty gorzkiej czekolady. Po chwili docierają do nas nuty ciasta owocowego wraz ze skórkami pomarańczy. Lekka pikanteria kojarzona z młotkowanym czarnym pieprzem. Długi, dębowy lekko owocowy finisz. Pozostawia rewelacyjne doznania smakowe.

Smak

Pierwsze skrzypce grają tutaj słodkie nuty wanilii które przechodzą w cięższe nuty gorzkiej czekolady. Po chwili docierają do nas nuty ciasta owocowego wraz ze skórkami pomarańczy. Lekka pikanteria kojarzona z młotkowanym czarnym pieprzem. Długi, dębowy lekko owocowy finisz. Pozostawia rewelacyjne doznania smakowe.

Więcej informacji

Więcej informacji

Glengoyne 25 YO Sherry Cask First Fill Hihgland Single Malt jest trunkiem produkowanym przez destylarnię Glengoyne. Założyciele tej marki wybierają tylko starannie wyselekcjonowane składniki, jak również czerpią z innowacyjnych rozwiązań, które nie są wykorzystywane w innych destylarniach, produkujacych whisky. Wyroby sygnowane Glengoyne zachwycają koneserów i miłośników dobrej jakości whisky o niesamowitym aromacie i smaku. Dojrzewanie przez ćwierć wieku w 100% w beczkach po sherry z europejskiego dębu. W przeciwieństwie do wielu innych whisky, destylarnia nie używa dymu torfowego podczas suszenia słodu. Tej praktyce przypisuje się czystszy smak.