Château de Béru to historyczna winnica położona w regionie Chablis w Burgundii, będąca w posiadaniu rodziny Béru od ponad 400 lat. Po kryzysie filoksery w XIX wieku, który zmusił do wykarczowania wszystkich winorośli, winnica przez długi czas była nieaktywna. Dopiero w 1987 roku Comte Éric de Béru postanowił przywrócić posiadłość do dawnej świetności, ponownie nasadzając winorośle, w tym słynny monopol Clos Béru.
Od 2004 roku winnicą zarządza jego córka, Athénaïs de Béru, która wprowadziła uprawy organiczne, a później także biodynamiczne. W 2011 roku posiadłość uzyskała certyfikat biodynamiki Demeter. Athénaïs, zainspirowana winami biodynamicznymi, dąży do produkcji win naturalnych, bez dodatków, a od 2012 roku część win jest butelkowana bez dodatku siarczynów.
Winnica obejmuje około 15 hektarów, położonych na klasycznych glebach Chablis, z dominacją wapienia kimmerydzkiego i skamieniałości morskich. Wina z Château de Béru są wyrazem terroir, a winnica produkuje zarówno Chablis, jak i wina z pojedynczych parcel, takich jak Clos Béru i L'Orangerie.