Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Czas na

L'Opera Winnica

Cena: 96,00 zł

Dostępność:
Brak

Produkt niedostępny... Powiadom mnie o dostępności.

Informacje

aromat Ma błyszczący, słomkowo-żółty kolor z delikatnymi zielonymi refleksami. Wino wyróżnia się intensywnym aromatem orzechów laskowych, dojrzałych owoców tropikalnych i letnich, a także subtelnymi nutami tostowymi.

Aromat

Ma błyszczący, słomkowo-żółty kolor z delikatnymi zielonymi refleksami. Wino wyróżnia się intensywnym aromatem orzechów laskowych, dojrzałych owoców tropikalnych i letnich, a także subtelnymi nutami tostowymi.

smak Na podniebieniu wino jest bogate, eleganckie, jędrne i dobrze zbudowane. Jego głębia oraz wyrafinowanie utrzymują się przez cały czas, prowadząc do długiego i satysfakcjonującego finiszu. Dojrzewanie w dębowych beczkach nadaje mu dodatkową złożoność i charakter.

Smak

Na podniebieniu wino jest bogate, eleganckie, jędrne i dobrze zbudowane. Jego głębia oraz wyrafinowanie utrzymują się przez cały czas, prowadząc do długiego i satysfakcjonującego finiszu. Dojrzewanie w dębowych beczkach nadaje mu dodatkową złożoność i charakter.

potrawy Wino doskonale komponuje się z białym mięsem, rybami, owocami morza, a także z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdzi się również jako dodatek do serów pleśniowych i delikatnych przystawek​

Potrawy

Wino doskonale komponuje się z białym mięsem, rybami, owocami morza, a także z daniami kuchni śródziemnomorskiej. Sprawdzi się również jako dodatek do serów pleśniowych i delikatnych przystawek​

Więcej informacji

Więcej informacji

Winogrona są zbierane ręcznie, po czym następuje 12-godzinna zimna maceracja i delikatne wyciskanie. Klarowanie odbywa się w sposób naturalny, dzięki osadzaniu się osadów. Fermentacja oraz starzenie przez 6 miesięcy mają miejsce w beczkach typu barrique, z zachodzącym procesem fermentacji malolaktycznej. Następnie wino dojrzewa przez 3 miesiące w stalowych zbiornikach, a na końcu przez 6 miesięcy w butelce, aby osiągnąć pełnię smaku i struktury.