Champagne Bourgeois-Diaz to winiarnia położona w Crouttes-sur-Marne, w zachodniej części Szampanii. Na powierzchni 6,5 hektara Jérôme Bourgeois-Diaz, reprezentujący czwarte pokolenie rodziny winiarzy, uprawia głównie szczepy Pinot Meunier, Pinot Noir oraz Chardonnay, na glebach gliniasto-wapiennych. W 2015 roku jego winnice uzyskały certyfikat Demeter, co potwierdza ich biodynamiczny charakter, jednak praktyki te stosowano już kilka lat wcześniej.
Jérôme kładzie duży nacisk na tradycję, ale również eksperymentuje z nowymi technikami, np. dojrzewaniem win w zbiornikach z piaskowca i gliny. Jego podejście opiera się na naturalnym procesie wytwarzania wina, bez pestycydów i chemicznych nawozów, co pozwala na wydobycie czystego charakteru terroir. Używa tradycyjnych pras, które bardziej delikatnie wydobywają sok z winogron, co skutkuje subtelnymi, czystymi i mineralnymi szampanami.