Naturalne

Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

BD'RS Rosé de Saignée

Bourgeois Diaz

Cena: 399,00 zł

Dostępność:
Brak

Produkt niedostępny... Powiadom mnie o dostępności.

Informacje

aromat Intrygujący i kuszący aromat kojarzący się zwłaszcza z cytrusami i czerwonymi owocami takimi jak grejpfrut, krwista pomarańcza, czerwony agrest, żurawina czy rabarbar. Pojawia się też kwiatowy niuans w postaci płatków róży. Całość dopełnia lekka nuta mineralno - ziemista. 

Aromat

Intrygujący i kuszący aromat kojarzący się zwłaszcza z cytrusami i czerwonymi owocami takimi jak grejpfrut, krwista pomarańcza, czerwony agrest, żurawina czy rabarbar. Pojawia się też kwiatowy niuans w postaci płatków róży. Całość dopełnia lekka nuta mineralno - ziemista. 

smak Zachwyca intensywną barwą, która wskazuje na charakter wina. Jest wyraźnie świeże i jednocześnie dobrze zbudowane, o wyrazistym smaku i trwałej końcówce. Smak nawiązuje do aromatów, koncentruje się na akcentach czerwonych cytrusów i owocu grantu. Subtelna goryczka rodzi bezpośrednie skojarzenie z dojrzałym grejpfrutem. Dzięki stonowanemu musowaniu wino olśniewa jedwabistą teksturą.

Smak

Zachwyca intensywną barwą, która wskazuje na charakter wina. Jest wyraźnie świeże i jednocześnie dobrze zbudowane, o wyrazistym smaku i trwałej końcówce. Smak nawiązuje do aromatów, koncentruje się na akcentach czerwonych cytrusów i owocu grantu. Subtelna goryczka rodzi bezpośrednie skojarzenie z dojrzałym grejpfrutem. Dzięki stonowanemu musowaniu wino olśniewa jedwabistą teksturą.

potrawy sałatka z kozim serem i granatem,stek z polędwicy,pieczony łosoś

Potrawy

sałatka z kozim serem i granatem,stek z polędwicy,pieczony łosoś

Więcej informacji

Więcej informacji

100% Pinot Meunier przygotowanie w zbiornikach ze stali nierdzewnej (80%) oraz w drewnianych beczkach (20%). Owoce pochodzą z dwóch najstarszych parceli Burgeois - Diaz - pierwsza zasadzona w 1925 r., druga w 1960 r. Maceracja na skórkach rozciągnięta do prawie pełnej doby, co tłumaczy tak mocne natężenie barwy. Dojrzewanie nad osadem trwało od 24 do 30 miesięcy, zależnie od miejsca pochodzenia owoców. Zero dosage.