Thymiopoulos

Rodzina Thymiopoulos od pokoleń zajmuje się rolnictwem i uprawą winorośli w wiosce Trilofos. Apostolos Thymiopoulos jako pierwszy w rodzinie studiował enologię i zaczął winifikować autochtoniczne szczepy Xinomavro na inny sposób.W 2005 roku wyprodukował swoje pierwsze wino o nazwie „Ziemia i niebo”. Naprawdę wierzy w zrównoważoną uprawę...

Rodzina Thymiopoulos od pokoleń zajmuje się rolnictwem i uprawą winorośli w wiosce Trilofos. Apostolos Thymiopoulos jako pierwszy w rodzinie studiował enologię i zaczął winifikować autochtoniczne szczepy Xinomavro na inny sposób.W 2005 roku wyprodukował swoje pierwsze wino o nazwie „Ziemia i niebo”. Naprawdę wierzy w zrównoważoną uprawę winorośli i minimalną interwencję podczas całego procesu produkcji wina. Apostolos trzyma się zasad biodynamiki, tworząc różne wersje win ze szczepu Xinomavro, znanej odmiany północnej Grecji, starając się ujawnić każdy aspekt jego potencjału.

Thymiopoulos