Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Coyam

Emiliana

Cena: 138,00 zł

Dostępność:
Brak

Produkt niedostępny... Powiadom mnie o dostępności.

Informacje

aromat Purpurowy kolor z malinowym odcieniem bliżej krawędzi kieliszka. Bardzo kompleksowa aromatyczność, świetnie zmieniająca się w czasie. Na pierwszy plan wysuwają się aromaty ciemnych owoców takich jak śliwki czy jeżyny. Towarzyszą im nuty śródziemnomorskich ziół, np. rozmarynu i lawendy. Subtelnie przebija się aromat paprykowo - ziołowy, czarnych oliwek oraz mineralność w postaci grafitu i węgla drzewnego.

Aromat

Purpurowy kolor z malinowym odcieniem bliżej krawędzi kieliszka. Bardzo kompleksowa aromatyczność, świetnie zmieniająca się w czasie. Na pierwszy plan wysuwają się aromaty ciemnych owoców takich jak śliwki czy jeżyny. Towarzyszą im nuty śródziemnomorskich ziół, np. rozmarynu i lawendy. Subtelnie przebija się aromat paprykowo - ziołowy, czarnych oliwek oraz mineralność w postaci grafitu i węgla drzewnego.

smak Wino jest skoncentrowane ale nie przytłacza zbyt dużym ciężarem. Zdecydowanie owocowe, dobrze zbalansowane, o jedwabistej strukturze i z bardzo długim finiszem. Smak jest konsekwentny do aromatu.

Smak

Wino jest skoncentrowane ale nie przytłacza zbyt dużym ciężarem. Zdecydowanie owocowe, dobrze zbalansowane, o jedwabistej strukturze i z bardzo długim finiszem. Smak jest konsekwentny do aromatu.

potrawy gulasz z chorizo i ciecierzycą,comber jagnięcy

Potrawy

gulasz z chorizo i ciecierzycą,comber jagnięcy

Więcej informacji

Więcej informacji

Coyam to flagowa etykieta producenta. To mieszanka wielu czerwonych szczepów (field blend). Skład różni się z roku na rok, a w 2020 roczniku składowymi wina były: Syrah (38%), Carmenere (37%), Cabernet Sauvignon (8%), Carignan (5%), Garnacha (4%), Mourvedre 94%), Petit Verdot (2%), Malbec (1%) oraz Tempranillo (1%).Po etapie fermentacji alkoholowej wino dojrzewa przez okres 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu (75%), dużych drewnianych Fouder (15%) oraz cementowych zbiornikach w kształcie jaja (10%).