Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Ge

Emiliana

Cena: 334,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

aromat Ciemnofioletowa barwa z fiołkowymi refleksami przy krawędzi kieliszka. Bardzo złożona aromatyczność, w której mieszają się nuty ziołowe, owocowe i przyprawowe. Na pierwszym planie soczyste czarne porzeczki i jagody leśne, a także zielona papryka, eukaliptus, rozmaryn i lawenda. W tle migoczą aromaty grafitu, cedru i czarnego pieprzu. Po czasie wyraźniejszy staje się aromat słodkich przypraw - goździków, lukrecji i kory cynamonowej.

Aromat

Ciemnofioletowa barwa z fiołkowymi refleksami przy krawędzi kieliszka. Bardzo złożona aromatyczność, w której mieszają się nuty ziołowe, owocowe i przyprawowe. Na pierwszym planie soczyste czarne porzeczki i jagody leśne, a także zielona papryka, eukaliptus, rozmaryn i lawenda. W tle migoczą aromaty grafitu, cedru i czarnego pieprzu. Po czasie wyraźniejszy staje się aromat słodkich przypraw - goździków, lukrecji i kory cynamonowej.

smak Obfite i intensywne, oferujące dużo świeżości w stylu kwaśnych jagód i mocnej, dojrzałej  taniny, która wypełnia usta po brzegi. Poza nutami, wychwyconymi przez nos pojawiają się stonowane akcenty śliwki kalifornijskiej i gorzkiej czekolady.

Smak

Obfite i intensywne, oferujące dużo świeżości w stylu kwaśnych jagód i mocnej, dojrzałej  taniny, która wypełnia usta po brzegi. Poza nutami, wychwyconymi przez nos pojawiają się stonowane akcenty śliwki kalifornijskiej i gorzkiej czekolady.

potrawy Beef Wellington,czerwone curry z indykiem,sery pleśniowe zielone/niebieskie

Potrawy

Beef Wellington,czerwone curry z indykiem,sery pleśniowe zielone/niebieskie

Więcej informacji

Więcej informacji

Ge to najwyższa etykieta Emiliany wyprodukowana z winogron uprawianych biodynamicznie. Jest wizytówką i chlubą producenta.  Przygotowana z Syrah (52%), Carmenere (34%) i Cabernet Sauvignon (14%). Do produkcji wino zostały użyte winogrona poddane ścisłej selekcji. Macerowało na skórkach przez ponad 25 dni, a fermentacja przebiegała w dębowych beczkach i cementowych zbiornikach w kształcie jaja. Dojrzewanie trwało 16 miesięcy i przebiegało w większości w nowych beczkach z francuskiego dębu.