Naturalne

Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Merlot

Radikon

Cena: 699,00 zł

Dostępność:
Ostatnie sztuki

Informacje

aromat Bogaty aromat dojrzałych czarnych owoców — czereśni, śliwek i czarnych porzeczek — z nutami skóry, tytoniu, mokrej ziemi i przypraw korzennych. Po długim dojrzewaniu w tle pojawiają się także akcenty cedru, orzechów i suszonych ziół.

Aromat

Bogaty aromat dojrzałych czarnych owoców — czereśni, śliwek i czarnych porzeczek — z nutami skóry, tytoniu, mokrej ziemi i przypraw korzennych. Po długim dojrzewaniu w tle pojawiają się także akcenty cedru, orzechów i suszonych ziół.

smak Wino jest głębokie, potężne i doskonale zrównoważone. W ustach dominują smaki dojrzałych śliwek, czarnej porzeczki, skóry, przypraw i gorzkiej czekolady. Taniny są wyraźne, ale miękkie. Długi, elegancki finisz łączy soczystość owocu z wyraźną mineralnością.

Smak

Wino jest głębokie, potężne i doskonale zrównoważone. W ustach dominują smaki dojrzałych śliwek, czarnej porzeczki, skóry, przypraw i gorzkiej czekolady. Taniny są wyraźne, ale miękkie. Długi, elegancki finisz łączy soczystość owocu z wyraźną mineralnością.

potrawy Najlepiej komponuje się z dziczyzną, pieczoną jagnięciną, duszoną wołowiną, daniami z grzybami oraz twardymi, długo dojrzewającymi serami.

Potrawy

Najlepiej komponuje się z dziczyzną, pieczoną jagnięciną, duszoną wołowiną, daniami z grzybami oraz twardymi, długo dojrzewającymi serami.

Więcej informacji

Więcej informacji

Winogrona zbierane są ręcznie na stromych stokach Oslavii. Fermentacja przebiega spontanicznie, z naturalnymi drożdżami, przy długiej maceracji na skórkach trwającej od 30 do 90 dni w dużych drewnianych kadziach. Po fermentacji wino dojrzewa przez 5 lat w dużych beczkach ze słoweńskiego dębu, a następnie przynajmniej 3 lata w butelce przed sprzedażą. Cały proces odbywa się bez filtracji i z minimalnym lub zerowym dodatkiem siarki.