Zdjęcie ma charakter poglądowy.
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Vertente

Niepoort

Cena: 111,00 zł

Dostępność:
Wysoka

Informacje

aromat Niepoort Vertente oferuje intensywny aromat czerwonych owoców, takich jak wiśnie i maliny, z dodatkiem przypraw, takich jak czarny pieprz i lukrecja. Nuty balsamiczne oraz subtelna mineralność podkreślają jego elegancję, a wykończenie aromatu wzbogacają akcenty ciemnej czekolady i dębu​.

Aromat

Niepoort Vertente oferuje intensywny aromat czerwonych owoców, takich jak wiśnie i maliny, z dodatkiem przypraw, takich jak czarny pieprz i lukrecja. Nuty balsamiczne oraz subtelna mineralność podkreślają jego elegancję, a wykończenie aromatu wzbogacają akcenty ciemnej czekolady i dębu​.

smak Niepoort Vertente ma elegancką strukturę, z dobrze zintegrowanym dębem i gładkimi taninami. Wysoka kwasowość nadaje mu świeżości i długi, złożony finisz. W smaku dominują czarne owoce, przyprawy oraz subtelne nuty ciemnej czekolady, z mineralnym akcentem, co zapewnia duży potencjał starzenia​

Smak

Niepoort Vertente ma elegancką strukturę, z dobrze zintegrowanym dębem i gładkimi taninami. Wysoka kwasowość nadaje mu świeżości i długi, złożony finisz. W smaku dominują czarne owoce, przyprawy oraz subtelne nuty ciemnej czekolady, z mineralnym akcentem, co zapewnia duży potencjał starzenia​

potrawy Vertente doskonałe składniki się z pieczoną wołowiną, tradycyjnymi produktami spożywczymi , etykietami jak ryżdojrzewającymi serami

Potrawy

Vertente doskonałe składniki się z pieczoną wołowiną, tradycyjnymi produktami spożywczymi , etykietami jak ryżdojrzewającymi serami

Więcej informacji

Więcej informacji

Niepoort Vertente to czerwone wino z regionu Cima Corga w Dolinie Douro w północnej Portugalii. Nazwa "Vertente" odnosi się do zbocza wzgórza, symbolizując winnice, z których pochodzi. Winorośle mają od 50 do 80 lat i wino powstaje z mieszanki tradycyjnych odmian, głównie Tinta Roriz, Touriga Franca, Rufete i Tinta Amarela. Po fermentacji w stali nierdzewnej wino leżakowało przez 22 miesiące w beczkach z francuskiego dębu.